top of page
Zoeken

Teambuilding

De doelstellingen bepalen van een teambuilding is key. Een goede voorbereiding is dat ook. Met deze tips organiseer je een succesvolle teambuilding.Joepie! We gaan op teambuilding. Waar gaan we naartoe? Naar de Ardennen? Of naar Londen? of misschien zelfs naar Ibiza...

Een teambuilding is geen incentive reisje. De twee worden soms nogal met elkaar verwisseld. De locatie van de teambuilding is eigenlijk van inferieur belang tot de doelstellingen die je aan een teambuilding koppelt. Vaak kan je de teambuilding wel combineren met een incentive.

Met deze 5 tips maak je van een teambuilding een succes en heeft het personeel misschien ook het gevoel dat ze getrakteerd werden op een incentive.


1. Bepaal vooraf de doelstellingen van de teambuilding en gebruik zoals altijd het SMART-principe. Zet ook steeds het team centraal. Een workshop om meer omzet te genereren op de businessunit 3B is géén teambuilding.


2. Organiseer nooit de teambuilding op kantoor of erger nog, in de vergaderzaal. De medewerkers zullen zich niet kunnen loskoppelen van hun dagdagelijkse bezigheden en tijdens de pauze zullen ze nog snel die ene belangrijke mail willen versturen. Geen goed idee dus. Even loskoppelen is de boodschap!

Indien mogelijk kondig je ook best aan de key accounts op voorhand aan dat de medewerkers niet beschikbaar zijn.


3. Zorg er voor dat je teambuilding een programma heeft en dat iedereen de timing ook kent. Het gebeurt nog te vaak dat er iemand dacht dat de teambuilding om 17u30 zou afgelopen zijn, terwijl er ook nog een diner gepland stond. Dat zorgt voor onnodige stress, want de kindjes moeten opgehaald worden op school.


4. Eens de datum van een teambuilding vastligt, dan blijft de datum staan. 'ja maar, we hebben toevallig een dringende opdracht gekregen en..." of "ja maar, Angelique van marketing is ziek, zonder haar is het toch niet het zelfde...". Nee!

Wees vooraf heel kritisch bij het bepalen van de juiste timing, maar eens de teambuilding vast ligt, kan je deze niet meer verplaatsen. Want een teambuilding is ook belangrijk. Misschien wel belangrijker dan die dringende offerte naar de klant.


5. Een goede teambuilding wisselt serieuze onderwerpen af met een vrolijk intermezzo. Je kan met ludieke opdrachten heel serieuze onderwerpen bespreken.


Zin in een unieke teambuilding?25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page