top of page
Zoeken

Werknemer -> ambassadeur!

Je investeert waarschijnlijk erg veel tijd in het imago van je producten, en bij uitbreiding ook in het imago van je bedrijf. #CorporateBranding heet dat, of het creëren van een positief imago van je bedrijf.


Een negatief artikeltje van enkele lijnen heeft vaak een sterkere impact dan een reclamecampagne van duizenden euro’s. Dus is het elke dag werken om dat imago op niveau te houden en de negatieve invloeden tot een minimum te herleiden.


Een belangrijke sleutel tot het succes van dergelijk positief imago is het eigen personeel. Wanneer je werknemers zo trots en fier zijn op het naamkaartje dat ze op een receptie mogen uitdelen, worden ze de ambassadeurs van je bedrijf. Fantastisch wanneer je dat kan bereiken!


Het werkt ook omgekeerd, en net zoals bij dat artikeltje in de lokale krant, zal de boodschap van de werknemer ettelijke malen overtuigender zijn bij zijn achterban wanneer er negativiteit aan te pas komt.


“Thank God it’s Friday, maar ik zie nu al op tegen maandag”

Ik las dit onlangs bij iemand op Facebook. 182 likes!

Op LinkedIn spotte ik het volgende:

“Mijn gouden kooi blonk al jaren niet meer bij firma xyz. Ik ben zo blij dat ik ben kunnen ontsnappen. Ik ben nu veel gelukkiger en geniet meer vrijheid en vertrouwen van bedrijf CBA”

En als out-of-office-assistant kreeg ik onlangs volgende auto-reply:

“Ik ben eindelijk OOO. 2 weken vakantie, effe weg uit het zottenkot, maar er zijn nog anderen die uw lastige vragen willen beantwoorden. Mail daarom uw onrealistische deadlines naar info@abc123.net

Zo fout…! En ken je deze foto…? Deze foto ging in geen tijd de wereld rond. Sommigen beweren dat het een stunt was van Coke, maar het bleek gewoon een jongeman te zijn die écht liever Coca Cola drinkt...


Investeer dus in het ambassadeurschap van je personeel. Want ambassadeurs zijn het kapitaal van jouw bedrijf.


Recent gaf ik een training aan een groep arbeiders die, laat ons zeggen ‘niet altijd het goede voorbeeld gaven in het verkeer’. Daardoor kreeg de werkgever vaak klachten.

Door een workshop van een halve dag met veel voorbeelden, herkenbare situaties en af en toe een humoristische knipoog, kregen ze inzicht in het belang van wél het goede voorbeeld te geven. Het aantal klachten over aan het adres van de werkgever kreeg zijn sindsdien drastisch gedaald.


Meer info? We geven regelmatig trainingen social media gekoppeld aan ambassadeurschap. Stuur me even een mailtje. Mijn out-of-office staat nooit op ;-)

195 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page